Recenze na KNIHU - Rudá jako rubín

18. března 2013 v 18:26 | Annie |  Recenze na knihy

Rudá jako rubín

Láska nezná čas


Základní info

Název (český) : Rudá jako rubín (Láska nezná čas)
Originální název : Rubinrot (Liebe geht durch alle Zeiten)
Autorka : Kerstrin Gierová
Vydáno : v roce 2012 v nakladatelství COOBOO

Více v c. článku!

5/5

Stručný popis na knize


Žít v rodině, která je samé tajemství, není pro šestnáctiletou Gwendolyn zrovna snadné.
Jednoho dne se s ní zatočí svět a ona se rázem ocitne ve známé ulici, jenže téměř sto let před svým narozením.
Vzápětí pochopí, že tím největším rodinným tajemstvím je ona sama. Zbývá jí ale ještě pochopit, jaké nebezpečí člověku hrozí, když se zamiluje napříč časem.

Můj popis

Pozor! Vyzrazuji zde něco málo z děje!
Kniha je o šestnáctileté Gwendolyn, která žije se svou matkou, svými sourozenci, babičkou, pratetou a tetou + její dcerou Charlotte. Nechci vám povědět všechno, jelikož pak by to nemělo cenu číst, takže to popíšu trošku stručněji.
V jejich rodině se dědí gen, gen cestování časem. Po velkém omylu se ukázalo, že gen zdědila (jak se dalo na oko předpokládat) Gwendolyn. Díky tomuto bude zažívat dobrodružství, o kterých se skvěle čte. A nakonec do toho vstoupí Gideon, do kterého se "nečekaně" Gwen zakouká. Ale ne vše je tak jednoduché.
A aby jste zjistili co, všechno obsahuje tahle knížka a že je toho mnohem víc, než já popisuji (včetně tajné "rady", tajemných předků atd...), musíte si ji předčíst. Jak říkám, já to vzala hoodně stručně a rozházeně, určitě to není jediné, co v téhle knize najdete...

Můj názor na tuto knihu


Jak můžete vidět u hodnocení pomocí hvězdiček, já jsem opravdu moc spokojená.
Knížka se mi líbila, především její druhá půlka. Osobně si myslím, že téma, na které je tato kniha napsaná, je vcelku originální a neokoukané. Bavilo mě ji číst, ráda jsem se k ní pokaždé vracela a s chutí ji o jarních prázdninách, v dece zachumlaná, četla. Gwendolyn jsem si po dobu čtení moc oblíbila a osobně se těším, až si v knihovně půjčím druhý díl. Mimochodem, tato série knih o Gwendolyn a jejím tajemství zatím má díly tři.
(Rudá jako rubín, Modrá jako safír, Zelená jako smaragd)

Závěr

• Knihu mohu doporučit každé slečně, která si chce předčíst o tom, jaké je se zamilovat napříč časem...


Své názory na tuto knihu, případně na tuto recenzi napsanou mnou pište do komentářů. Budu ráda za každý váš názor!

Annie :))

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Miška Miška | Web | 18. března 2013 v 18:32 | Reagovat

Zajímavá knížka :)

2 S-hejvi S-hejvi | Web | 18. března 2013 v 18:58 | Reagovat

vypadá dobře:))

3 Romi Romi | Web | 18. března 2013 v 19:39 | Reagovat

zajímavé :)
děkuji

4 Kexák Kexák | Web | 18. března 2013 v 20:01 | Reagovat

Vypadá to zajímavě :)
Asi zajdu do knihovny a půjčím si ji :3

5 r-oos-a-dydy r-oos-a-dydy | Web | 18. března 2013 v 20:19 | Reagovat

Zajímavé :) jinak máš moc pěkný blog :)

6 Infinity Infinity | Web | 18. března 2013 v 22:08 | Reagovat

Na tuto knihu se chystám už dlouho, mám ji doma, ale ne a ne se k ní dostat. :D Recenze se ti ovšem moc povedla. :))

7 Beatricia Beatricia | Web | 19. března 2013 v 7:22 | Reagovat

Výborně a barvitě jsi ve stručnosti nastínila děj té zajímavé knihy. Recenze se ti povedla. Umíš to. :-)

8 • Theé • Theé | Web | 19. března 2013 v 8:18 | Reagovat

Vypadá hezky, asi si jí pujčím v knihovně , díky za tip :))

9 Markét Darllet Markét Darllet | E-mail | Web | 19. března 2013 v 12:51 | Reagovat

Tyvado, tak to vypadá vážně dobře. ;)Cestování v čase mám ráda. :D

10 Ann xP Ann xP | Web | 19. března 2013 v 14:09 | Reagovat

Tak to vypadá dobře) Vypújčím si ji :)

11 Sisinka Berry* Sisinka Berry* | E-mail | Web | 19. března 2013 v 14:16 | Reagovat

Moc knihy nečtu

12 Tessule Tessule | Web | 19. března 2013 v 16:37 | Reagovat

ještě jsem o ní neslyšela:) takový tip knížky jsem zatím nečetla) pokud ji budou u nás v knihovně mít, tak si ji půjčím a přečtu:)

13 mine-version mine-version | Web | 19. března 2013 v 16:52 | Reagovat

Zní to dobře. Snad si někdy najdu čas :)

14 Machiina Machiina | Web | 19. března 2013 v 19:02 | Reagovat

Sice nevím,jestli bych to četla,ale každopádně teď mám o knihu postaráno :D

15 my-perfect-lifetime my-perfect-lifetime | Web | 19. března 2013 v 19:33 | Reagovat

Vypadá zajímavě :)

16 -A, Adell -A, Adell | Web | 20. března 2013 v 14:02 | Reagovat

vypadá dost zajímavě:)

17 Lucy0077 Lucy0077 | Web | 20. března 2013 v 23:27 | Reagovat

to vypadá dobře někdy možná přečtu jinak hezký blog

18 Magan Magan | 29. prosince 2013 v 13:00 | Reagovat

Pokud se vám aspoň trochu líbí tato knížka navštivte mojí facebookovou stránku https://www.facebook.com/pages/Rudá-jako-rubín/269268506557495 a dejte like. Budu vám vděčná :)

19 Susan Thomas Susan Thomas | E-mail | Web | 6. srpna 2014 v 23:18 | Reagovat

Ahoj,
ráda bych tě informovala o knize Nenávidím a miluji, kterou jsem napsala pod pseudonymem Susan Thomas. Jelikož začínající autor tvrdou skývu chleba má, snažím se ji tímto způsobem trošku zviditelnit. Snad mi to odpustíš. :) Kdybys měla zájem, právě probíhá soutěž o výtisk na stránce http://www.stmivani.eu/34-souteze/soutez-o-knihu-nenavidim-a-miluji-od-susan-thomas/.
Více informací o knize, první kapitola i o tom, kde knihu zakoupit můžeš najít na stránkách:  http://www.nenavidimamiluji.cz.
Děkuji a přeji pěkné dny
Ať se splní i tvé sny
Susan Thomas

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.